Lina_Astrom_energiteknik

"Energiteknik ligger rätt i tiden"

Publicerad: 25 november 2014

Lina Åström från Skellefteå läser andra året på högskoleingenjör energiteknik vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå.

Vad fick dig att välja högskoleingenjör energiteknik?

– Jag läste basåret och hade faktiskt inte planerat att läsa till ingenjör. Men efter att ha fastnat för matte och fysik började jag tänka om. Energiteknik ligger rätt i tiden och det finns så mycket att göra inom ämnet!

Hur är utbildningen?

– Utmanande och stimulerande! Man får verkligen sätta sina kunskaper på prov då vi varje år har ett utvecklingsprojekt med lokala företag. Det gör också att motivationen ökar.

Vad gör ni just nu på utbildningen?

– Just nu har vi precis börjat med två kurser, grundläggande reglerteknik och hydromekanik. Kurserna sätter våra matematik- och fysikkunskaper på prov.

Vad är det bästa med att vara student på Luleå tekniska universitet i Skellefteå?

– Gemenskapen! Då det är ett så pass litet campus lär man känna otroligt mycket människor, som alla går olika utbildningar. Det går även fort att få en helhetsbild över campus, och därmed komma in i rutiner.

Vad gör du på fritiden?

– Jag spenderar tid med vänner, till exempel på mysiga studentpuben Traversen.

Vad vill du jobba med efter examen?

– Just nu lutar det åt energieffektivisering, men det finns så mycket som är intressant så vi får se vad det blir.

Något råd till den som funderar på att söka högskoleingenjör energiteknik?

– Ta hjälp av varandra! Det du inte förstår är det någon annan i klassen som gör. Studietiden blir mycket roligare när man hjälps åt. Ett tips är att vara med på Nolleperioden. Det är en mycket rolig tid då man under dagarna fräschar på sina mattekunskaper, och under kvällarna ha roligt tillsammans med sina klasskamrater och lära känna dem bättre!