Rasmus_Johansson_hing_energiteknik
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

"Jag är intresserad av miljö och teknik"

Publicerad: 28 januari 2016

Rasmus Johansson från Uddevalla läser andra året på programmet högskoleingenjör energiteknik.

Vad fick dig att välja högskoleingenjör energiteknik?

– Jag är miljö- och teknikintresserad så det kändes som energiteknikprogrammet mer eller mindre sammanflätade dessa intressen.

Vad tycker du om utbildningen?

– I ärlighetens namn har den varit tuff, svår och jobbig. Men det har hittills varit värt alla sena kvällar en har fått sitta uppe och plugga på!

Vad gör ni på utbildningen?

– Det är nästan bättre att fråga vad vi inte gör och lär oss här! Det jag kan säga i alla fall är att allt vi gör kan sammankopplas med att vi räknar mycket och utvecklar vår förståelse för olika ämnen! Allt från fysik till hur ett vattenkraftverk fungerar. Man får en bred och bra förståelse över hur saker och ting fungerar teoretiskt och rent praktiskt.

Vad var det som lockade med Skellefteå?

– Inte var det att inte se solen på 3 månader i alla fall! Nej, men jag har alltid varit intresserad av att flytta lite längre norrut och alltid tyckt att kyla och snö snarare är mer roligt än jobbigt!

Vad är det bästa med att vara student på Luleå tekniska universitet i Skellefteå?

– Det bästa är att det är ett litet campus och därför blir det mycket mer personligare. Samma sak när det kommer till klassen. Vi är inte så många och detta har bidragit till att alla känner alla och försöker hjälpa varandra med allt ifrån flytthjälp till matteproblem.

Vad gör du på fritiden?

– Jag tränar och umgås med mina vänner. så det kan vara alltifrån att se på film eller åka skidor om vädret tillåter.

Vad vill du jobba med i framtiden?

– Jag vill arbeta inom vindkraftsindustrin eller i något energibolag med att hitta effektiva energilösningar för att förbättra elproduktionen eller minska elkonsumtionen.

Har du något råd till den som funderar på att söka?

– Ja, om du gillar utmaningar och att lära dig nya saker och utvecklas som person är detta något för dig! Sen måste en vara beredd på att tempot är ganska högt. Kan dock tillägga att det kommer att vara värt mödan.