Hoppa till innehållet
Hållbar datorkommunikation och molnbaserad databehandling, master
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Hållbar datorkommunikation och molnbaserad databehandling, master

120 Högskolepoäng, Program på avancerad nivå
Erasmus Mundus masterutbildning i hållbar datorkommunikation och molnbaserad databehandling kombinerar IT med miljömedvetenhet. Målet är att studenterna lär sig att skapa resurseffektiva datorsystem med tillämpningar som beaktar och även fokuserar på hållbar utveckling och miljömedvetenhet.

Utbildningen består av uteslutande obligatoriska kurser de tre första terminerna som alla studenter läser gemensamt på respektive studieort. Första terminen läses i Nancy (Frankrike) med inriktningen datornätverk och hållbar utveckling. Andra terminen läses i Leeds (Storbritannien) och omfattar programvara, grön IT, data science och smarta system. Den tredje terminen läses vid Luleå tekniska universitet (Skellefteå, Sverige) och adresserar resurseffektiva distribuerade datorsystem. Under sista terminen genomförs ett examensarbete vid valt lärosäte eller företag.

Var kan jag jobba?

Utbildningen ger en bred teknisk kompetens inom distribuerade datorsystem ur ett perspektiv på hållbar utveckling, samtidigt som du får expertkunnande inom ditt intresseområde. Du kan gå vidare mot studier på forskarnivå, arbeta som nyckelperson i något mindre innovationsföretag eller arbeta vid något av de större industriföretagens forsknings- eller utvecklingsavdelningar. 

Anmälan
Hållbar datorkommunikation och molnbaserad databehandling, master
Skellefteå, Normal, Hösten 2021

Startdatum 2021-08-30, v.35 2021
Skellefteå
Dagtid, 100%
Engelska
Information about application at http://genial.blog.univ-lorraine.fr/
Förkunskapskrav

Kandidatexamen med minst 180 hp i Datavetenskap, Datateknik, El/Elektronik eller liknande områden. Minst 22.5 hp matematik på universitetsnivå. Kunskap om datornätverk, operativsystem och programmering rekommenderas.

Goda kunskaper i engelska, motsvarande Engelska B/6.

Urval

Meritvärdering och urval baseras på examensinriktning och kursinnehåll avseende kvalitet och kvantitet.

  • Akademiska: 100%

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Karl Andersson

Karl Andersson, Professor, Verksamhetsledare

Organisation: Distribuerade datorsystem, Datavetenskap, CDT, Digitala tjänster och system, Institutionen för system- och rymdteknik
Telefon: 0910-585364