Hoppa till innehållet

Skandinaviskt Mästerskap i vintersim

Publicerad: 12 februari 2015

Studenter och personal trotsar kylan och tar hem en 6:e plats i lagtävlingen när öppet Skandinaviskt Mästerskap i vintersim gick av stapeln i Skellefteå. 4x25 meters simning i det iskalla vattnet för masterstudenterna i Träteknik som tillsammans med träforskare Alice Wang deltog i bröstsimsstafetten.

– Jag kommer att ställa upp även nästa år säger Benedikt, det är en fantastisk upplevelse. Man får en sådan adrenalinkick när man kommer upp ur vattnet.

– Både händer och fötter var avdomnade när jag kom upp ur vattnet så jag hade problem att få i fötterna i mina träningsskor. Däremot så frös jag inte när jag fått torka mig, det kändes riktigt bra, säger Djordje

Victor som innan simmet kände sig krasslig ville ändå inte missa lagtävlingen. - Jag mådde bara prima efteråt säger Victor.

Djordje Popovic, Benedikt Neyses och Victor Grubii provade på att doppa sig även vid förra årets mästerskap, men bestämde i år att de ville vara med i lagtävlingen och simma 25 meter. Reglerna säger att det måste finnas minst en kvinna och en man i varje lag och Alice Wang var inte sen att tacka ja.

– Det är mycket lättare att simma 25 meter i iskallt vatten än att lära sig svenska, säger Alice Wang.