Hoppa till innehållet
LTU Pressbild - Klicka på original för max upplösning
Bästa lärare 2012 - Hans Mattsson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Årets bästa lärare 2012

Publicerad: 8 november 2012

En jury av studenter har enligt de uppsatta kriterierna valt att välja Hans Mattsson, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser, till årets bästa lärare.

Hans Mattsson har tidigare fått Adéliepriset två gånger, 1996 och 2008. Adéliepriset är ett pris som återkommer varje år som går den lärare som gjort storartat och lovvärt arbete i undervisningens tjänst.

- Jag är speciellt glad över att få pris för min undervisning  eftersom jag tycker det är så roligt att vara lärare, säger Hans Mattsson.

Han Mattsson arbetar inom utbildningsprogrammen Civilingenjör Väg- och vattenbyggnad och Masterprogrammet Väg- och vattenbyggnad med inriktning mot jord- och bergbyggnad.

Teknologikårens Pris

För att premiera lärare som gör det där lilla extra för sina studenter delar Teknologkåren varje år ut ett pris till personen vi anser är årets bästa lärare. Motiveringen lyder som följer: "Universitetslektor Hans Mattsson har på ett föredömligt sätt visat att forskning inte är ett hinder för att kunna lära ut grundläggande kunskaper. Hans Mattsson är en uppskattad pedagog som aldrig har långt till ett skämt under sina föreläsningar och är inte främmande för att utveckla sina kurser med ny teknik.
    Tack vare sitt engagemang i Geosektionen och en ”open door policy” får han alla studenter att alltid känna sig välkomna. Denna kontakt med studenterna utanför klassrummet är något som vi i Teknologkåren anser skall premieras speciellt, då det visar på en vilja att komma närmare alla studenter.
    Hans Mattssons nytänkande, pedagogiska skicklighet och engagemang gör honom till en komplett lärare som såväl studenter som Teknologkåren vill framhäva."

Kontakt