Hoppa till innehållet
Väg- och vattenbyggnad, inr jord- och bergbyggnad, master

Väg- och vattenbyggnad, inr jord- och bergbyggnad, master

120 Högskolepoäng, Program på avancerad nivå
Är du intresserad av konstruktioner i jord- och berg? Vill du ha kunskaper och färdigheter som är viktiga för utvecklingen av vårt framtida samhälle? Då är denna tvååriga internationella master i väg- och vattenbyggnad med inriktning mot jord- och bergbyggnad något för dig!

Som student kommer du att möta branschen genom föreläsningar av yrkesverksamma samt genom projekt utförda i samarbete med företag. Lärarna är engagerade i ditt lärande och är experter på geoteknik, bergmekanik, bergteknik, gruvdrift samt drift och underhåll. Programmet består av obligatoriska och valbara kurser på avancerad nivå. Utbildningen avslutas med ett examensarbete som utförs i samverkan med industri, offentliga organisationer eller akademi. Upplägget gör det möjligt att fördjupa dig inom följande områden; bergmekanik och bergteknik samt geoteknik och dammar.

Var kan jag jobba?

Eftersom berg-, gruv- och geoteknik är viktigt inom många områden ger utbildningen dig en stor valfrihet när det gäller arbetsuppgifter och lokalisering i världen. Du kan arbeta som projektledare, produktionsledare, konsult eller forskare för entreprenörer, konsulter, kommuner, myndigheter, gruvindustrin eller universitet. Om du vill, kan hela världen bli din arbetsplats!

Anmälan
Väg- och vattenbyggnad, inr jord- och bergbyggnad, master
Luleå, Normal, Hösten 2022

Startdatum 2022-08-29, v.35 2022
Luleå
Dagtid, 100%
Engelska
LTU-95043
2022-01-17
10
Förkunskapskrav

Akademisk examen om minst 180 hp i vilken ingår kurser om minst 60 hp i något av de följande ämnena: gruvteknik, anläggningsteknik, naturresursteknik, samt minst 22,5 hp i matematik.

Goda kunskaper i engelska, motsvarande Engelska 6

Urval

Meritvärdering och urval baseras på examensinriktning och kursinnehåll avseende kvalitet och kvantitet

  • Akademiska: 100%
Stängd för anmälan

Vill du veta mer om programmet?

I utbildningsplanen finns en beskrivning av hur programmet är upplagt med avseende på exempelvis innehåll och kurser. Läsordningen visar i vilken ordning som kurserna i programmet läses. I examensbeskrivningen anges lokala och centrala krav som måste vara uppfyllda för en viss examen.

Vanliga frågor om studier

Här hittar du vanliga frågor om hur det är att studera vid Luleå tekniska universitet.

 

Q  Hittade du inte svar på dina frågor?   

antagning.se finns svar på många frågor när det gäller anmälan, antagning och behörighet. Du kan också kontakta oss med allmänna frågor om att studera på Luleå tekniska universitet och frågor kopplade till behörighet och antagning.

 

Frågor om programmet

Har du detaljfrågor om programmet som du inte hittar svar på under programsidorna eller i utbildningsplanen, tveka inte att kontakta oss.

Hans Åhlin

Hans Åhlin, Forskningsing 1:e

Organisation: Gruv- och Berganläggningsteknik, Geoteknologi, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-491390