Hoppa till innehållet
Herman Paulusson - Brandingenjör, Civilingenjör Brandteknik LTU 2017 Foto: Privat
Herman Paulusson - Brandingenjör, Civilingenjör Brandteknik LTU 2017 Foto: Privat Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

”Hårt arbete lönar sig”

Publicerad: 1 september 2017

Namn: Herman Paulusson
Ålder: 24
Hemort: Piteå
Utbildning: Brandingenjör, Civilingenjör Brandteknik

Varför valde du att studera till brandingenjör?

– Jag har alltid vetat att jag velat studera vidare efter gymnasiet, men när det närmade sig att välja vad jag skulle studera stod jag framför ett hav av möjligheter men inte den blekaste aning vad jag egentligen ville studera.

Min introduktion till brandingenjör skedde på en praktik jag gick via gymnasiet. Där fick jag upp ögonen för att en utbildning som brandingenjör fanns och ju mer jag läste om utbildningen desto mer kändes det som att utbildningen var rätt för mig. Eftersom grunden är en ingenjörsutbildning innehåller den ämnen som jag hela tiden gillat genom min skoltid, nämligen matematik och naturvetenskap. Brandingenjör inkluderade även ämnen som riskhantering, beteendevetenskap och höll fortfarande kvar möjligheten att jobba nära människor, vilket var viktigt för mig. För mig lät utbildningen som en spännande kombination och jag bestämde mig för att söka in.

Under mina studier till brandingenjör upptäckte jag att desto djupare vi dök inom kursspecifika ämnen desto mer intressant blev det. När jag stod inför valet att börja söka jobb, eller söka till påbyggnadsutbildningen för att studera till Civilingenjör Brandteknik visste jag att jag ville gräva djupare i studierna. Hittills har utbildningen uppnått alla mina förväntningar.

Vad gör du på din fritid?

– Fritiden spenderar jag helst med någon form av träning, jag har nog alltid föredragit sporter där man kan dra nytta av styrka och det stora intresset för tillfället är styrketräning. Oavsett ifall du gillar powerlifting, bodybuilding, strongman, crossfit etc. känns LTU som ett väldigt aktivt campus och det är aldrig svårt att hitta likasinnade människor som delar ens intressen.

Men alla orter erbjuder oftast gym så vad annat kan man göra vid LTU kanske ni frågar er? Luleå är en relativt stor stad, där det alltid finns aktiviteter att sysselsätta sig med så länge man vågar sig på lite, alltifrån hundspann, isklättring, dans, anordnade skidresor och mycket annat så länge man har lite fantasi.

Har du några tips till framtida studenter på LTU?

– Din tid på universitet kommer att erbjuda en mängd nya erfarenheter, bekantskaper, bra och dåliga upplevelser. Men mitt råd till dig är att våga! Våga hänga med på salsa-dansen när någon frågar dig. Våga gå med i någon förening eller sektion och våga prova på många av de nya upplevelserna som du definitivt kommer att chansen att uppleva. Men våga även vara dig själv, studietiden är en tid som präglas av eget ansvar och hårt arbete. Du kommer frestas av olika saker från höger och vänster, men i slutändan måste du hitta balansen mellan studier, fritid och övriga ansvarsområden.

Men främst av allt! Se till att njuta av din tid här, du kommer märka att den kommer gå förbi snabbare än vad du hade förväntat dig.