Hampus, Brandingenjör 2016
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Student och mentor

Publicerad: 22 februari 2016

Namn: Hampus Korpinen
Ålder: 23 år
Hemort: Mullsjö utanför Jönköping
Utbildning: Brandingenjör

Hampus Korpinen är både student och mentor för nya studenter på brandingenjörsprogrammet vid Luleå tekniska universitet.

Varför valde du att studera till brandingenjör?

–   Min ambition när jag letade efter en utbildning på eftergymnasial nivå var att hitta en utbildning som väver samman matematik och naturvetenskap men som inte förlorar möjligheten att arbeta nära människor. Jag ville också ha en utbildning som låg rätt i tiden, som det finns en god efterfrågan på samt en utbildning jag kan ha nytta av även när jag inte jobbar. Till min glada förvåning fanns det en sådan utbildning, och det var brandingenjörsprogrammet. För hur läckert är det inte att kunna räkna på människor, räkna på hur de kan bete sig vid exempelvis en utrymning från ett köpcentrum samtidigt som du simulerar upp ett brandscenario?

Vad har du för planer efter studietiden?

–   Nu efter studierna ser jag fram emot att börja jobba. Som brandingenjör har man en bred utbildning och kan jobba i princip var som helst, allt från räddningstjänst till ämnesspecfik forskare på universiteten. För min del är jag sugen på att börja jobba i konsultbranchen. Få jobba nära andra kompetenser som arkitekter, byggnadsentreprenörer, VVS folk och tillsammans lösa problem för att bygga framtidens Sverige.

Har du några tips till framtida studenter på LTU?

–   Luleå tekniska universitet är en skola som har ett brett liv av aktiviteter att göra. Oavsett om man vet vad man tycker om eller inte så finns det myller av saker att hålla igång med. Mitt tips till dig är att pröva på något av allt det roliga som finns att göra; isklättring, dans, skidresor, åka långfärdsskridskor och bil ute på havet, åka med i hundspann ja det finns närmast vad som helst här uppe på skolan för att smycka studielivet med. Studietiden kommer att vara en av de mest spännande delarna av ditt liv, och det är värt att göra mer av tiden förutom att försvinna i studielitteratur. Ett bra tips att få studenttiden att bli roligare är att ha en egen och fin lägenhet. Så ställ er i kö på lulebo och studentbostadsservice redan nu och samla bostadspoäng. Det är gratis!

Ditt arbete som mentor på programmet, vad innebär det?

–   Som mentor för brandingenjörsprogrammet är det min uppgift att vara som en fadder för alla nya brandingenjörer. Under hela första året finns mentorn tillgänglig för att besvara alla tänkbara frågor som kan dyka upp. Mentorn ger studietips och knep i hur man klarar utbildningen och samtidigt får en rolig studietid, förbereder alla inför de första tentorna och erbjuder magiska matte och fysik trix. Mentorn är kort och gott till för att underlätta eran studietid och hjälpa er att få en så rolig tid som möjligt på utbildningen.

Taggar