Hoppa till innehållet
fjällbäck
19-22 september är det hållbarhetsvecka på Luleå tekniska universitet. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Hållbarhetsvecka på universitetet

Publicerad: 16 september 2016

Studenter vid Luleå tekniska universitet bjuder in till en vecka fylld med intressanta föreläsningar och företagsevent, där åhörarna får en unik chans att interagera med företag och diskutera en hållbar framtid.

Hållbarhetsveckan 19-22 september – med ett program planerat av studenterna. 

Måndag 19 september, kl 12.00 – C305: Billerudkorsnäs - Utmana de konventionella förpackningarna:
BillerudKorsnäs berättar om hur de utmanar de konventionella förpackningarna för en hållbar framtid och om hur de jobbar för hållbarhet på koncernövergripande nivå och på massafabriken och pappersbruket i Karlsborg i Kalix.
BillerudKorsnäs kommer även ha en monter i ljusgården på måndag mellan kl 10 och 14, där du kan ställa frågor och prata med de anställda.

Tisdag 20 september, kl 12.00 – C305: Scania – Hållbara transportlösningar:
Scanias hållbarhetschef Andreas Follér informerar om Scanias roll och ambitioner inom hållbarhetsområdet.

Onsdag 21 september, kl 07.00 – STUK:
Frukost där Bodens kommun bjuder på föresläsningar med Johannes Pettersson från Swerock, Magnus Jonsson från Swebo, Alf Anderfors från Future Eco, samt med personer från tekniska förvaltningen som berättar om sitt arbete med biogas i Boden.

Onsdag 21 september, kl 12.00 – E237: Renhållningen Luleå AB – Sopberget kallat Porsön, hur går vi från sämst till bäst?
Luleå Renhållning håller i en workshop om Projektet CSS (Cirkeln Ska Slutas) med aktörer som bland andra Luleå Renhållning och Luleå tekniska universitet, som gör en storsatsning för att vända trenden med allt sämre källsortering i Porsötrakterna. De vill hjälp och input om hur du som student resonerar och agerar kring källsortering samt få idéer på hur man kan få fler ska känna ett eget engagemang att bidra till en hållbar värld.

Onsdag 21 september, kl 20.00 – Ljusgården:
EKO Ölbörsen, ett unikt sammarbete mellan hållbarhetsveckan, Unga aktiesparare och STUK. Speciellt för i år är att "ölmarknaden" endast säljer ekologiskt dryck.

Torsdag 22 september, kl 12.00 – C305: Per Grankvist – Så tjänar du pengar på hållbarhet: 
På ett underhållande och lärorikt sätt berättar föreläsaren hur man ska tänka för att öka intäkterna och minska kostnaderna genom att jobba med hållbarhet

Under programpunkterna vid lunchtid bjuds de första studenterna på plats på en god ekologisk måltid!

Taggar