LTU-studenterna Stina Lindfors, Civilekonom år 2 och Caroline Fogbrant Civilekonom år två.

Nya studentlägenheter klara hösten 2012

I september 2012 förmedlas 65 nya lägenheter på populära Klintbacken i Luleå. På bara ett år har det byggts 195 nya studentlägenheter på Klintbacken. Området ligger bara 10 minuter med cykel från Luleå centrum och har gångavstånd till Luleå tekniska universitet.

Byggandet av studentbostäder i Luleå fortsätter på eftertraktade Klintbacken. I november 2011 stod 65 nya lägenheter klara i det nya studentbostadsområdet I december var ytterligare 65 inflyttningsbara. Nu meddelas att även 65 lägenheter delas ut till studenter vid terminstart 2012. På bara ett år har det  byggts 195 nya studentlägenheter på Klintbacken.

- Vi börjar förmedla de 65 nya lägenheterna i september 2012, säger Annelie Mettävainio, bostadsförmedlare vid Studentbostadsservice på LTU.

I Luleå är alla studentbostäder inom gångstånd till universitetet. Studenterna kan bo i korridor, dubblett, egen lägenhet eller i en del av en lägenhet. En del av lägenheterna är möblerade och det ingår internet i alla studentlägenheter.

Två studenter som bor mitt på själva LTU-Campus i Luleå tycker att fördelarna är många. Närheten gör det enklare att sköta studier och det går inte bort onödig tid.

- Det är helt underbart faktiskt, det är så nära att man kan nästan kasta sten på skolan från fönstret. Det är en frihet och det går lättare att plugga när man bor väldigt nära. Det är en väldig frihet och så finns det så mycket på Porsön så att du behöver inte lämna området och det är skönt att vara här, säger Stina Lindfors.

- Man behöver inte bli ensam, det är en väldig gemenskap mellan studenterna, säger Caroline Fogbrant.

Vid terminstart 2012 är beståndet av studentlägenheter 960 som ägs av Lindbäcks Bygg, och ca 1600 som ägs av Lulebo.

- Mitt tips är att börja söka boende i tid, för det är många studenter som konkurrerar om studentbostäderna, säger Annelie Mettävainio.

Det finns två vägar att söka studentbostad: genom Lulebo och genom Studentbostadsservice som drivs av kårerna. Studenter kan ställa sig i kö på www.studentbostadsservice.se eller registrera sig på www.lulebo.se

Om en student behöver ett korttidsboende för att denne ännu inte hittat en lägenhet så kan han eller hon snabbt få hjälp på kårernas facebooksida