
19–20 mars – Boden
Urban utveckling, energisystem, cirkularitet och livsmedelsproduktion för en resilient framtid
Det händer här och nu!
Plats Boden Business Park Teknikvägen 15, Boden
Språk Programmet hålls på svenska
Vi bjuds på ett tvådagarsevenemang med talare och workshoppar. I korthet:
09.30–17.00: Dag 1. Livsmedel och cirkularitet
Kvällsaktivitet med middag som sponsras av Creaternitys partner IMI Supply Chain Solutions,
8.30–15.30: Dag 2. Energisystem och urban utveckling
Program onsdag 19 mars: Livsmedel och cirkularitet
09.30–10.00 Registrering och fika
Moderator: Eva Eriksson, seniorkonsult, Macklean
10.00–10.15 Välkommen och introduktion
Claes Nordmark, kommunalråd, Bodens kommun
Oliver Ottvall, projektledare, Arctic Food Arena
Anna Öhrwall Rönnbäck, professor i produktinnovation, Luleå tekniska universitet
10.15–10.30 Utblick: Cirkulär samhällsbyggnad, säkerhet, mat och människor. Då, nu och i framtidens Arktis
Dag Avango, professor i historia, Luleå tekniska universitet
10.30–10.45 Strategiskt arbete i MatBoden
Sara Watz, strategisk samordnare, Boden Business Park
Anna-Karin Quetel, koordinator PLATE, Stockholm Resilience Centre
Nils Lindh, affärsutvecklare, Boden Business Park
10.45–11.40 Cirkularitet i praktiken – exempel från verkligheten
Emma Dalväg, expert på cirkulära samarbeten
Magnus Nilsson, vd, Nyhléns Hugosons
Magnus Eriksson, Strömnäsgården
11.40–12.00 CHARM-fabriken berättar om hur de kan hjälpa livsmedelsföretagare som vill expandera och innovera inom framtidens hållbara mat
Maja Berggren, projektledare CHARM-fabriken
12.00–13.00 Mingellunch med kocksnack
Kock-Jocke Restaurang Säsong och Peetgården
13.00–13.40 Industriell symbios – modeller & restströmmar
Oliver Ottvall, projektledare, Arctic Food Arena
13.40–14.55 Workshop Symbios – från rest till resurs
14.55–15.15 Eftermiddagsfika
15.15–15.30 Sammanfattning och nästa steg
Arctic Food Arena
15.30–15.55 Panelsamtal
Malin Winsa, vd, delägare, Noah
Emma Dalväg, expert och författare till Symbios: om hur avfall blir resurser i den cirkulära ekonomin
Niklas Rönnbäck, CEO, IMI supply chain solutions
Beatrice Ramnerö, ägare Skatauddens Lantgård samt ledamot i LRF:s riksförbund
Magnus Nilsson, vd, Nyhléns Hugosons
15.55–16.00 Summering
16.00–17.00 Mingel och nätverkande
17.00–20.00 Gemensam middag på Peetgården
Middagen sponsras av IMI Supply Chain Solutions. Begränsat antal platser, erbjuds enligt först till kvarn-principen.
Program torsdag 20 mars: Energisystem och urban utveckling
8.30 Intro för dagen
Moderator Emma Dalväg, expert symbios
8.40–9.00 Bodenxt, det hållbara samhällsbyggandet
Mats Berg, näringslivschef Bodens kommun
9.00–9.35 Energiberättelser för framtiden
Anna Krook-Riekkola, biträdande professor energisystem, Luleå tekniska universitet
9.35–10.00 Attraktiva livsmiljöer
Minna Eronen, tekn dr forskare design, Luleå tekniska universitet
10.00–10.30 Förmiddagsfika med frågor
10.35–11.05 Områdesutveckling. Case: Sveafältet och Lundagård
Johan Johansson, Bodenbo och Gustav Hamlund, Bodens kommun
11.05–11.35 The urbanfood factory – svensk industridesign om det cirkulära samhällsbyggandet
Fredrik Forsman, SVID – Stiftelsen Svensk Industridesign
11.35–12.00 Bodens kommuns servicepunkter och samhällsomställningen
Jenny Engström, Matilda Lundström och Lina Vesterberg
12.00–13.00 Mingellunch
13.00–13.30 Batteriernas betydelse för samhällsomställningen (Maxbatt)
Björn Johansson, professor Sustainable Production, Chalmers och Luleå tekniska universitet
13.30–14.05 Tillståndsprocesser i förändring – Hur AI effektiviserar vindkraftens väg framåt
Jonas Weinz, Hydro rein och Kent Karlsson, Playze
14.05–14.40 Vätgasens avgörande roll i framtidens energisystem
Joakim Lilliebjörn, Vattenfall och Anna Krook-Riekkola, biträdande professor energisystem, Luleå tekniska universitet
14.40–15.00 Sammanfattande panelsamtal med eftermiddagsfika
Anna Öhrwall Rönnbäck, professor produktinnovation, Luleå tekniska universitet
Sara Watz, projektledare, och Thomas Fägerman, vd, Boden Business Park
Uppdaterad:
Sidansvarig: Forskning