Arbetspaket
NRPCES-projektets aktiviteter har delats upp i sju arbetsgrupper (WPs).
WP1 - Projektledning och administration
WP-ledare: Luleå tekniska universitet - Sverige
Målen för WP1 är att:
- Tillhandahålla ett systematiskt ramverk för att möjliggöra att projektet uppnår sina mål samtidigt som olika krav som kostnad, tid och kvalitet uppfylls.
- Utföra projektledning, projektkoordinering inom WPs och driften av den administrativa gruppen.
- Koordinering och kontroll av de tekniska projektaktiviteterna enligt WPs.
- Förberedelse av ledningsrapporter till Europeiska kommissionen, kvalitetsledning och etik.
- Kommunikation med Eureka-kommissionen och informationsflöde inom konsortiet.
- Riskhantering samt konflikthantering.
WP2 - Specifikation och krav för användningsfall och datainsamling
WP-ledare: Luleå tekniska universitet - Sverige
Alla utrustningsfel ökar koldioxidavtrycket i varierande grad. För närvarande använder företag CMMS-programvara som inte är känslig för hållbarhet. Utmaningen är att många hållbarhetskänsliga felfunktioner inte orsakar operativa problem för ANVÄNDAREN men resulterar i ökade utsläpp. Behovet är därför att identifiera dessa underhållsdelar som karaktäristiskt uppvisar ett funktionsreduceringsmönster för utsläppstrender, vilket kan innebära att identifiera CO2e-materialförbrukning via kostnader och/eller fysiska mätningar eller energiförbrukningsmönster eller båda med hjälp av IoT-enheter. Eftersom WP syftar till en realtidslösning, innebär trenden för CO2e-material och energiförbrukning via kostnadsberäkningsalgoritmer IoT-teknologi som behöver implementeras.
WP3 - Miljöpåverkan och cirkulär ekonomi
WP-ledare: Mälardalens universitet - Sverige
Med EUs gröna giv har det blivit ännu viktigare att övervaka och rapportera dessa förbättringsåtgärder och att sprida aktiviteterna för att öka effekten. I detta sammanhang kommer miljöpåverkan av de aktiviteter som ska genomföras i projektet att undersökas i detta arbetsområde, med hänsyn till den cirkulära ekonomin och hållbarhetsperspektivet. De huvudsakliga målen och förväntade resultaten av arbetsområdet listas nedan:
- Val av KPI för att göra en korrekt miljöpåverkansbedömning, demonstrera fördelarna med aktiviteter och rättfärdiga ytterligare spridningssteg.
- Optimal ersättningstid för användningsfallmaskiner genom att fokusera på parametrar som energiförbrukning, miljöföroreningsparametrar, lönsamhet från KPI som ska följas.
- Bestämning av intensitetsmått för att bättre förstå effektivitet, hållbarhet och andra sidofördelar och därmed jämföra alla fabriker och enheter på vissa parametrar. Till exempel enhets- och processbaserad koldioxidavtrycksspårning för hållbarhetspåverkansanalys.
- Beräkning av utsläppsrelaterade tilläggskostnader och dess relation till optimal ersättningstid för maskiner.
WP4 - Användning av innovation i inspektionstekniker och underhållsprocesser
WP-ledare: Sirris - Belgien
Målet med WP4 är att övervaka tillgångsstatus och uppskatta deras återstående livslängd. För detta kommer WP att undersöka vilka tekniker och bästa praxis som redan används i industriella miljöer. Detta WP kommer att utforska detta mer detaljerat genom en analys av hinder/möjliggörare med avseende på de specifika användningsfallen. Slutligen, med hjälp av denna information, kommer WP att komma fram till lämpliga tekniker för uppskattning av återstående livslängd på ett modulärt sätt. Detta kommer att säkerställa flexibiliteten hos de tekniker som ska användas i en rad olika industriella miljöer.
WP5 - Ekonomisk ersättningstid (ERT) modellutveckling
WP-ledare: Trafikverket - Sverige
Målet med denna WP är att kunna härleda probabilistiska indata för ERP-beslutsstödsverktygen. Metodiken för att integrera RAMS med LCC är i linje med de europeiska standarderna för RAMS (EN 50126) och LCC-analys (EN 60300). Efter datainsamling kopplad till RAMS och LCC (se WP2), kommer RAMS-analyser, RAMS-simuleringar och LCC-bedömningen att genomföras i denna WP.
WP6 - Plattformsutveckling, validering och fullskalig demonstration
WP-ledare: Predge - Sverige
Denna arbetsgrupp fokuserar på plattformsutveckling, validering och industriell demonstration. Det involverar också visualiseringar och övervakning som kommer att användas för att extrahera värdefulla insikter från data och för prediktivt underhåll och stöd till beslutsfattare. Demonstrationer av varje användningsfall och resultat som erhållits avseende varje specifikt krav, validering och utvärdering av varje användningsfall kommer att genomföras.
WP7 - Projekt spridning, exploatering och marknadsföringsaktiviteter
WP-ledare: Mälardalens universitet - Sverige
Målet med denna WP är att sprida och exploatera NRPCES-resultat till industrin, det vetenskapliga samfundet, offentlig politik och relaterade myndigheter. Vi kommer också att främja NRPCES-resultat till en bredare publik genom sociala medier (t.ex. Twitter), relevanta tidningar (t.ex. IEEE Spectrum) och workshops (t.ex. workshops samlokaliserade med årliga internationella konferenser om hållbarhet för ICT - ICT4S och internationella workshops). Spridningsarbetet kommer att utföras på nationella och internationella arenor relaterade till att främja hållbar ICT samt mässor och industriella evenemang och utställningar. Dessutom kommer ett onlinearkiv med korta presentationer att utvecklas som en grund för industriell och akademisk kompetensutveckling.
Uppdaterad:
Sidansvarig: Forskning