Aktiviteter för din elev

Har du en elev som är intresserad av att börja studera på Luleå tekniska universitet? Visa gärna vilka möjligheter hen har att besöka oss inför valet av utbildning.

Besök Öppet hus

Under vår årliga besöksdag kan din elev möta studenter och personal från universitetet olika utbildningar och funktioner. Här kan eleven få svar på frågor om allt från kurslitteratur och studentliv till utlandsstudier och framtida arbetsmarknad.

Campusbesök

Här har din elev en unik möjlighet att blir få uppleva universitetet. Eleven får träffa studenter som berättar om sitt studentliv och sina val inför universitetsstudier. De får veta mer om utbildningar och om hur det är att vara student vid Luleå tekniska universitet. Universitetet hjälper din elev med viss ersättning för resa, eventuell övernattning och mat.

Läs en minikurs

Under våren arrangerar Luleå tekniska universitet en populär prova-på utbildning. Här har din elev möjlighet att läsa minikurser tillsammans med ungdomar från hela landet. Det är ett mycket uppskattat arrangemang av deltagarna och många av dem väljer att börja studera.