Hoppa till innehållet
15:00 2 dec
boksamtal
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Tema: Samtal i och om undervisningen

2 dec. 2021, 15:00 - 17:00
Zoom
Anmälan krävs
Publicerad: 8 september 2021

Tid: 15:00-17:00
Plats: Zoom
Anmälan krävs.

Under de senaste åren har flera projekt som utgått från elevers samtal om lästa texter genomförts i skolor i Piteå kommun. I projekten har lärare och forskare, genom aktionsforskning och forskningscirklar, samverkat för att utveckla undervisningen. I detta seminarium presenteras två av projekten, det ena från grundskolan och det andra från gymnasiet. Utgångspunkt för presentationen är hur samtal kan bidra till elevers lärande. I seminariet diskuteras också det samtal som pågått mellan lärare och forskare under samverkansprocessen. Vilka erfarenheter har lärare respektive forskare av samverkan? På vilket sätt kan samverkan mellan lärare och forskare bidra till utveckling av undervisningen? 

Seminariet vänder sig till lärare som vill arbeta med samtal i undervisningen samt till lärare, forskare, rektorer och andra som intresserar sig för samverkan, praktiknära forskning och skolutveckling.

Medverkande: Piteå kommun – Anna Brännström, förstelärare vid Svensby skola, Ann-Charlotte Dahlbäck, specialpedagog vid Böle skola samt Sara Viklund, förstelärare i svenska vid Strömbacka gymnasieskola. Luleå tekniska universitet – Lena Manderstedt, Annbritt Palo och Stefan Lundström, biträdande professorer i svenska med didaktisk inriktning.