Hoppa till innehållet
Regionala jämställdhetsdagen 2020
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Vinnare av Norrbottens Jämställdhetspris 2020 är Pajala Hockey Club

Publicerad: 9 september 2020

Pajala Hockey Club är vinnare av Norrbottens Jämställdhetspris 2020. Eftersom den regionala jämställdhetsdagen inte kunde genomföras på sedvanligt vis i år, webbsändes prisutdelningen från Vetenskapens Hus i Luleå.

Mimmi Snell och Camilla Blanck var två glada representanter från Pajala Hockey Club som mottog Norrbottens  jämställdhetspris 2020 av jurymedlemmarna Cathrine Norberg, prorektor och professor vid Luleå tekniska universitet, Björn O. Nilsson, landshövding i Norrbotten och Ulrica Hammarström, vice ordförande i Norrbottens Kommuner. 

Pajala Hockey Club och deras jämställdhetsarbete lyfts fram som en förebild för många andra föreningar i Norrbotten. Klubben arbetar kontinuerligt med att både flickor och pojkar ska kunna ägna sig åt ishockey på lika villkor.

Vi säger stort grattis till Pajala Hockey Club

Juryns motivering:
Vinnaren har goda förutsättningar att verka som en inspirerande förebild för många andra föreningar i Norrbotten. Årets vinnare har på ett systematiskt sätt banat väg för en ökad jämställdhet i sin förening så att både flickor och pojkar ska få möjlighet att ägna sig åt ishockey på lika villkor i ett glesbygdssamhälle.

Pajala Hockey Club har gjort ett modigt arbete inom en mansdominerad idrott och med konkreta resultat visat att förändring är möjlig! Ett viktigt arbete som kan ge långsiktigt positiva effekter för kommunen.

Årets jury bestod av Cathrine Norberg, professor på LTU, Björn O. Nilsson, landshövding i Norrbotten, Helena Stenberg, kommunalråd samt Linda Frohm, regionråd.

Övriga nominerade var BOPS i Norrbotten, Folktandvården Norrbotten, Face of Gällivare, Hej Främling! Norrbotten, PKF – Piteå Kvinnliga Företagare & PiteKvinnor med Framåtanda, Kvinno- & Tjejjouren Pärlan, Ungdomsmottagningen Luleå och Kommunikationsbyrån Vinter.

Om Norrbottens Jämställdhetspris
För att uppmärksamma de många och goda jämställdhetsarbeten som pågår i Norrbotten delas Jämställdhetspriset ut. Jämställdhetspriset delas ut till en organisation, verksamhet, företag eller privatperson i Norrbotten som genomfört en insats inom jämställdhet eller sysslar med jämställdhetsarbete. Norrbottens jämställdhetspris för år 2020 är 100 000 kr. Jämställdhetspriset är ett samarbete mellan Norrbottens Kommuner, Länsstyrelsen, Luleå Tekniska Universitet och Region Norrbotten.