LTU projekt vinnare av Future Internet Summit Award 2011

Publicerad: 30 juni 2011

Vid det europeiska toppmötet om framtidens Internet i Luxemburg den 6 juni 2011 fick projektet ”Sense Smart City” första pris på 5000 Euro för bästa idé. En internationell jury utsåg vinnaren som inbjöds till Luxemburg för att presentera sina idéer om framtidens Internet.

Jan Petersson, CDT (Centrum för distansöverbryggande teknik) vid Luleå tekniska universitet tog emot priset och presenterade projektet om den smarta staden.
Kriterier för tävlingsbidragen var: Idéer i form av ny innovativ teknik, tjänster och applikationer med potential att forma framtidens Internet. Områden av särskilt intresse var hälsa, miljö, energi, transport och leveranser.

Finansiärer av Sense Smart City är: Tillväxtverket, Europeiska regionala utvecklingsfonden, Skellefteå kommun, Region Västerbotten, Skellefteå Kraft. Projektet drivs av CDT,Luleå tekniska universitet