2011 års stipendiater tillsammans med Anna Rosvall Stuart och Mariana Burenstam Linder

Stipendium till LTU-forskare

Publicerad: 30 juni 2011

Karl Andersson, Luleå tekniska universitet i Skellefteå, har mottagit ett stipendium från Sverige-Amerikastiftelsen. Stipendiet avser 6 månaders postdoc-vistelse vid Internet Realtime Laboratory, Columbia University, New York under hösten 2011.

- Projektet jag jobbar med fokuserar på positionsberoende tjänster på framtidens Internet, säger Karl Andersson. Det ska bli jätteskoj att få åka till ett stort universitet och arbeta med världsledande forskare inom mitt fält, fortsätter Karl.

I själva verket är projektet en fortsättning på ett samarbete som inleddes redan 2009 under min doktorandtid, avslutar Karl.

Sverige-Amerika Stiftelsen

Sverige-Amerikastiftelsen möjliggör akademisk utbildning, forskning och praktik i USA och Kanada för talangfulla och motiverade studenter. När de återvänder till Sverige har de med sig spjutspetskompetens, internationella erfarenheter och kontakter av stort värde för svenskt näringsliv, samhällsliv och forskning. Närmare 30 doktorander och postdocs mottog i torsdags sina stipendier vid en ceremoni på Utrikespolitiska institutet i Stockholm. Stipendieutdelare var stiftelsens ordförande Mariana Burenstam Linder.