LTU Skellefteåstudenter från vänster:Johanna Gudmundsson, Natascha Schirmuli Datorgrafik, Markus Sundström, Robin Lundgren, Felix Hansson, Klas Linde, Fredrik Larsson, Muzafar Ahmad och Peter Strandberg, samtliga Datorspelsutveckling uom Muzafar som läser masterprogrammet i Träteknik. Saknas på bild: attributmakare och Scenografer.

Utdelning av Sammes stiftelses Idéstipendium

Publicerad: 7 december 2011

24 olika projekt fick idéstipendium från Sammes stiftelse vid 2011 års utdelning. Varje projekt belönades med 1 000 kronor. Stipendieutdelare var Annica Greve, ordförande i stiftelsens styrelse.

Stipendiater_Sammes1.JPG
Samtliga mottagare av Idéstipendiet utom attributmakare och scenografer som var på praktik

Det är studenter vid Luleå tekniska universitet och Umeå universitet på Campus i Skellefteå som haft möjlighet att söka stipendiet. Det ska leda till en beskrivning av en affärsidé och vilken typ av utveckling den kan leda till.  Årets stipendiemottagare är studenter vid  LTUs högskoleingenjörsprogram i Datorspelsutveckling,  Datorgrafikprogrammet, Film- och TV-scenografi/attributmakeri, Masterprogrammet i Träteknik och Umeå universitets  Företagarprogram.

Projekten omges av sekretess till dess att stipendiaterna själva vill berätta om dem.

I februari 2012 kommer Sammes stiftelse att dela ut utvecklingsstipendier. De kan uppgå till 25 000 kr/styck. Senare under våren kommer affärstipendier respektive stipendier till sommarföretagare att delas ut. Under läsåret 2010/11 delade Sammes stiftelse ut närmare 500 000 kronor i stipendier till studenter. Några har hittills resulterat i att nya företag startats.

Innovation Västerbotten, Nyföretagarcentrum, Connect Norr och Arctic business Incubator är stiftelsens samarbetspartners. De informerade i samband med utdelningen hur de kan stödja utvecklingen i de olika projekten.