200 000 kr för ökad trivsel för studenter i Skellefteå

Publicerad: 18 november 2014

Skeria-fondens stipendium går till studentaktiviteter som gör att studenterna i Skellefteå ska trivas bättre. 200.000 kr delades ut till 11 olika aktiviteter bl a Campusfestival, idrotts- och musikutrustning, inköp av spel, turneringar, evenemang, projekt Texas och mycket mera. Utdelare var Skellefteås kommunalråd Lorents Burman.

DSC_4809.JPG
Föreningen Peppen mottog diplom. Från vänster kommunalråd Lorents Burman, Dennis Fredriksson, Albin Westermark, Johanna Gudmundsson och Andreas Fredmer

30.000 kr till Ideella föreningen Peppen för CampusFestival

En öppen, gratis, endags musik- och underhållningsfestival på Campus Skellefteå i början av september. Både dag- och kvällsunderhållning med bland annat band, stand up, öppet dansområde med partymusik, fyrverkerier mm. Även kulturella samarbeten med andra föreningar.

Therese2.JPG
Kommunalrådet Lorents Burman, Therese Lundgren Urkraft och Katrin Lundmark, projektledare Texas

Studiecentret Texas, 40.000 kr

Studiecentret Texas  jobbar för att förbättra möjligheterna för personer med diagnosen Aspergers syndrom och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar att kvalificera sig till och fullgöra studier. Genom studiecentret skapas en anpassad studiemiljö med tillhörande stöd. Texas finns i Urkrafts lokaler på Campus Skellefteå och har ett nära samarbete med olika utbildningsanordnare, framför allt Luleå tekniska universitet, Gymnasiekontoret, VUX.

För bättre trivsel på Campus Skellefteå och aktiviteter som ökar intresse och kunskap om forskning och utbildning har Skeria-fonden delat ut stipendium för följande aktiviteter:

KVIST (Kvinnliga ingenjörer i Skellefteå tillsammans) - Trivselsatsningar för kvinnor som studerar ingenjörsprogram i Skellefteå 15.000 kr

Föreningen Peppen, Campusfestival, 30.000 kr

Studentföreningen, Smygfixarna - Aktiviteter och bussresa till IKEA 15.000 kr

Studentföreninge, Idrott - Idrottsutrustning 10.000 kr

Studentföreningen, FUSK -  Arrangera Magic the Gathering samt utrustning 6.000 kr

Studentföreningen, TAFS - Köpa spel, turneringar och evenemang. Starta sektionen "TV-spelsafton för studenterna" 10.000 kr

Studentföreningen, replokalen - utrustning 15.000 kr

Studentföreningen, phöseriet - Phöseriet 2015, 10.000 kr

Sammes Stiftelse - Samordning och utökning av Sammes Idéhus 2015, 30.000 kr

Doktoranderna, Luleå tekniska universitet i Skellefteå - Ökad trivsel och samhörighet bland doktoranderna, 20.000 kr

Urkraft, Medfinansiering av Projekt Texas, 40.000 kr