Nyanlända studenter besöker Campusbiblioteket under förra årets studiestart

Många vill bli högskoleingenjörer

Publicerad: 6 maj 2014

Antal sökande till Luleå tekniska universitet i Skellefteå har stadigt ökat de senaste åren. Förra årets toppnotering tillsammans med årets fina ansökningssiffror gör att antalet LTU-studenter som studerar på Campus i Skellefteå kommer att ha dubblerats sedan 2010.

Högskoleingenjörsprogrammen vid universitetet har generellt ökat kraftigt. Datorspelsutveckling ökade i år med 29% och Maskiningenjör med 45%.

DSC_1698.JPG
Philip Björk Engström och Eleonor Ekfeldt som båda började utbildningen Datorgrafik hösten 2013

De konstnärliga utbildningarna där arbetsprover är obligatoriska lockar som tidigare ett stort antal sökande, Datorgrafik 62 sökande till 20 platser, Attributmakeri 32, Scenografi 11 till vardera 8 platser. Ekonomie kandidat, Basåret, Datornätverk, Elkraftteknik, Energiteknik som tidigare bra söktryck.

Glädjande är även att distansutbildningen systemvetenskap har 128 förstahandssökande. Där återstår att se hur många av dessa som bor i Skellefteå och kommer att ha sin hemvist på Campus i Skellefteå.