Miku Godfrey
Miky Godfrey, student vid programmet för Film- och TV scenografi/attributmakeri vid Luleå tekniska universitet (LTU) i Skellefteå.

Miku Godfrey jobbar som egen företagare

Publicerad: 26 augusti 2014

Miku Godfrey gick Film- och TV scenografi under åren 2012–2014. Idag jobbar han som specialeffekts/attributmakare inom film som frilansare i USA och i norden.

Hur har du gjort för att få det jobb du har idag?

– Genom hårt arbete och dedikation till mina studier, genom att bygga ett stabilt nätverk och att kunna vara anpassningsbar till situationer som krävs i denna industri.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att få vara en del i det magiska i att skapa film, att kunna se något som man har varit med och gjort som kommer för evigt finnas där på den stora vita duken.

Vad i din karriär är du extra stolt över?

– Jag är rätt nöjd över att jag har kunnat få jobba med så stora namn som jag har hunnit göra under en så kort tid, att jag har lyckats bygga ett nätverk med folk i Hollywood samt att få ha designat och sytt en kostym till Doug Jones som är känd från Pans labyrint bland annat.

När du ser tillbaka på din utbildning, vad var det viktigaste du lärde dig?

– Att ta eget ansvar. Vad du gör av din utbildning är upp till dig, för att lyckas krävs målmedvetenhet och vilja. Vill du nå ditt mål så måste du jobba för det.

Hur upplevde du din tid på Luleå tekniska universitet?

– En av de bästa tiderna i mitt liv. Jag var rätt sen med att börja plugga, jag var 25 år när jag började mina studier men jag kunde inte ha tagit ett bättre beslut. LTU var bättre an vad jag kunde ha förväntat mig; bra föreläsningar, stöd, hjälp om man behöver, trevlig personal och mycket resurser. Men bäst av allt ett studentliv som får en att känna sig delaktig och inkluderad.

Har du några tips till den som funderar på att läsa film- och TV scenografi/attributmakeri?

– Allt jag kan säga är att detta är en hård industri och det är en extremt mycket eget arbete. Om du inte brinner för detta och verkligen vill jobba inom denna industri så rekommenderar jag att du pluggar något annat, men för dig som brinner för detta finns det inget bättre en detta i hela värden!