Nu är alla studenter på plats!

Publicerad: 1 september 2014

Söktrycket till Luleå tekniska universitet i Skellefteå har varit stort. Alla programplatser är fyllda och studenterna är på plats. Liksom tidigare år har Universitetet under den förberedande perioden hjälp av "phösare" som gör ett enastående arbete för att de nya studenterna ska lära känna varandra och känna sig välkomna.

Luleå tekniska universitet har nu ca 500 programstudenter i Skellefteå på 11 olika utbildningsprogram. Cirka 60% av studenterna kommer från andra orter än Skellefteå.

Skellefteå kommun har bostadsgaranti för studenter i Skellefteå, vilket gör att studenterna som flyttar hit från andra orter kan fokusera på studierna redan från början.

Varmt välkomna alla nya och gamla studenter och tack alla phösare för det arbete ni gjort för våra nya studenter!

Studiestart 2014-15