Dice på Gradshow

Studenter mötte branschens höjdare

Publicerad: 31 mars 2014

Under Gradshow 2014 mötte studenterna på programmen för datorgrafik och datorspelsutveckling på Luleå tekniska universitet inflytelserika representanter från den bransch som de hoppas jobba inom.

Studenterna får visa upp de inriktningsprojekt som är det sista studenterna gör innan de lämnar skolan för att göra sina examensarbete. Företagen får visa upp sin verksamhet och har möjlighet att rekrytera duktiga grafiker och spelutvecklare direkt från utbildningen.

I år fanns företagen Double Negative, Framestore, Dice, Swiss, King och MPC på plats. Efter att de tittat på studenternas inriktningsprojekt berättade de om sina företag och vilken typ av kompetens de efterfrågar.

Nytt för i år är att datorgrafiker från årskurs två ställde ut sina så kallade showreels (en film med arbetsprover) på Gradshow och många av branschrepresentanterna passade på att ge dem feedback.

Läs mer om Gradshow