Masterstudent rekryterar studenter i tyskland

Publicerad: 10 april 2015

Benedikt Neyses som nyligen tagit masterexamen i träteknik vid Luleå tekniska universitet, besökte sin hemort Aachen för att berätta om sin utbildning. Han besökte FH Aachen University of Applied Sciences där han träffade ett 50-tal studenter.

Åhörarna bestod av sistaårsstudenter på högskoleingenjörsprogrammen Träteknik och Byggteknik. Ben informerade om utbildningen, studiemiljön, staden Skellefteå och typiska fritidsaktiviteter.

Den utvärdering som gjordes efter besöket visade att många av studenterna kunde tänka sig att läsa vidare till master och att sport samt vänner låg högt på deras önskelista för fritiden.

Benedikt Neyses vill gärna tacka professor Leif Arne Peterson, professor Thomas Uibel och professor Wilfried Moorkamp för att all deras hjälp att möjliggöra besöket.