Hoppa till innehållet

Robotar invaderar Skellefteå

Publicerad: 16 december 2015

Datorgrafikstudenter vid Luleå tekniska universitet har skapat en animerad film där Skellefteå intagits av robotar. Filmen är slutprodukten av ett studentprojekt där man arbetat utifrån ett givet koncept. I år utgick man efter konceptartisten Simon Ståhlenhags illustrationer.

 – Våra lärare gav oss idén och sedan skulle vi visualisera den. Det handlade om att fånga det lugn som Stålenhag har i sina bilder. Att fånga en stillsam vardag där det dyker upp något oväntat och applicera det på Skellefteå, säger studenten Isabell Johansson till lokaltidningen Norran.

En inblick i framtiden

Lärarna vid utbildningen tillhandahöll Isabell Johansson och de andra studenterna med klipp som de skulle använda och sedan var det upp till studenterna själva att skapa animationer av robotar och andra detaljer.

– Vi vill förmedla känslan att man befinner sig i det samtida Skellefteå, men att man får en inblick i framtiden, säger Isabell Johansson, till Norran.

Det är sammanlagt 23 studenter i årskurs 3 som jobbat med filmen i det årligt återkommande studentprojektet VFX Production Course.

Se filmen här