Stabilt högt söktryck till Luleå tekniska universitet i Skellefteå

Publicerad: 21 april 2015

Intresset att plugga på Luleå tekniska universitet i Skellefteå håller i sig. De senaste åren har universitetet fyllt de flesta utbildningsplatserna i Skellefteå och i år håller söktrycket i sig. Den största ökningen av antalet förstahandssökande finns på högskoleingenjör Maskinteknik, men även högskoleingenjör Elkraftteknik har ökat.

På högskoleingenjör Datorspelsutveckling har 64 personer sökt till 40 platser.  Det totala antalet förstahandssökande har minskat något vilket beror på ändrade antagningskrav då universitets Basår nu blivit Tekniskt basår. Trots det har programmet 49 sökande till 20 platser.
Eftersom mycket kan hända innan studenterna slutligen börjar sin utbildning i augusti och det fortfarande finns enstaka lediga platser, kan man göra en sen ansökan på antagning.se.

Luleå tekniska universitet har upprop den 19 augusti för de flesta program.