Studenter i Skellefteå

Publicerad: 30 april 2015

Luleå tekniska universitet och Skellefteå kommun söker studenter som vill hjälpa till att lära barn i åldern 9-13 (åk 3-7) att programmera i det visuella verktyget Scratch.

Vi behöver studenter till:

1. Tre dagars sommarskola för tjejer.

2. Kodstuga under hösten, ca 1 tim/vecka i 15 veckor.

Arbetet sker mot en ersättning av ca 130 kr/tim.

Mer information nedan.

Sommarskola för tjejer

1. Den 15-17  juni planeras en sommarskola för tjejer och till den söker vi två tjejer som är intresserade av att jobba med programmering/pedagogik för barn och som kan (eller vill lära sig) Scratch. Sommarskolan planeras hålla på mellan kl 9-14 dessa tre dagar och där ingår vissa andra aktiviteter, t ex teater med Unghästen.

2. I höst startas en kodstuga i Skellefteå. Till den söker vi ett antal studenter (2-3 st) som vill dela på arbetet som "volontär" ca 1 tim/vecka i 15 veckor. Läs mer i länk nedan.

Anmäl intresse till Robert.Brannstrom@ltu.se senast fredag 22 maj.

- Vi tillsätter helst platserna så snart som möjligt.

Scratch är ett programmeringsspråk och online-community, där du kan skapa dina egna interaktiva berättelser, spel och animationer - och dela dina projekt med andra runt om i världen. I processen att designa och programmera Scratchprojekt, lär sig ungdomar att tänka kreativt, resonera systematiskt och att samarbeta. För att lära sig mer om Scratch kan man kolla in sidan "Om Scratch"