Studenter speltestar sina datorspel på Nordsken

Publicerad: 23 april 2015

I maj öppnar Nordsken på Scandic Skellefteå portarna för fjärde året i rad. Cirka 600 betalande deltagare och 2000 besökare förväntas till eventet för att insupa spelkultur. Som tidigare år deltar Luleå tekniska universitet i Skellefteå för att möta teknikintresserade ungdomar. Dessutom tar universitetets studenter tillfället i akt att testa sina studentspel bland de datorspelsintresserade ungdomarna.

- Nordsken är perfekt om man vill testa sitt spel, säger Peter Strandberg, ubildad datorspelutvecklare vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå. Vi har fått riktigt bra respons av deltagarna på Nordsken.  Peter tillhör gruppen som utvecklat Impacto, spelet som gjort succe på Nordsken under senaste åren. Även i år kommer spelet att köras i universitetets monter.

Ännu ett spännande studentspel har börjat ta form. Sju studenter (Datorspels- och datorgrafikstudenter) jobbar med ett spel som heter Cryptid och kommer att fortsätta arbetet under sommaren. De hoppas på bra respons under Nordsken.

Tider när du kan testa Cryptid på Nordsken:

Torsdag 14/5 kl 15.00-17.00
Lördag 16/5 kl 13.00-15.00

Övriga tider kommer besökarna att, förutom Impacto och Cryptid, även kunna speltesta några spel som årets studenter årskurs 2 utvecklat i kursen "Spelprojekt".