Hoppa till innehållet
Samtliga 40 phösare vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå

Välkomstperiod för nya studenter

Publicerad: 3 september 2015

Det är "Phösarna" som tagit emot de nya studenterna vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå och sett till att de lärt känna varandra och fått en bra start på sin utbildning.

Luleå tekniska universitet i Skellefteå bjöd in till ”phösarfrukost” för att göra en sista avstämning med de nuvarande och före detta studenter som tar hand om nykomlingarna, mest på kvällstid. Våra aktiviteter är frivilliga, men vi brukar ha väldigt  bra uppslutning säger överphösarna. Det ligger många månaders planering bakom välkomstperioden.

Mattelektion
Mattelektion under förberedande perioden

- Vi var 40 phösare och fyra överphösare. Överphösarna är högst i hierarkin och har valts för visad lämplighet av förra årets aktiva. Alla aktiva har gått en speciell phösarutbildning. Planeringen för välkomstperioden startade redan i oktober 2014 för att rekrytera studenter till phöseriet. Därefter startade planeringen av kvällsaktiviteterna. Meningen är att de nya studenterna ska känna sig trygga i sin nya miljö när terminen startar säger överphösarna.

Nya ekonomistudenter
Ekonomistudenter

Universitetets förberedande period

Universitetet ansvarar för den förberedande perioden på dagtid vilken pågår under tio dagar.  Den består av föreläsningar, repetition av matematik, biblioteksintroduktion besök från företag, introduktion till universitetets olika system med mera.

Startblocket
Introduktion till Campusbiblioteket och LTU webben

Skellefteå har nu fått över 200 nya studenter till programmen Datorgrafik, Datornätverk, Datorspelsutveckling, Energiteknik, Maskinteknik, Tekniskt basår, Ekonomie kandidat, Film- och TV-scenografi/attributmakeri, Elkraftteknik och Träteknik master.

Kamal El Harty, Marcus Johansson och Emil Stenlund
Kamal El Harty, Marcus Johansson och Emil Stenlund Energiteknik respektive Maskinteknik år 2

Den 31 augusti började terminen så nu är undervisningen i full gång.

Välkomna alla nya och gamla studenter!