Hoppa till innehållet

Exjobbsmässa lockade studenter

Publicerad: 2 februari 2017

Studenterna på programmen i datorspelsutveckling och datornätverk har deltagit i en exjobbsmässa på universitetsområdet i Skellefteå.

Den sista terminens studier innehåller ett självständigt arbete, ett så kallat examensarbete, för studenter på alla utbildningsprogram. I många fall genomför studenterna sitt examensarbete hos ett företag som definierar en arbetsuppgift.

I syfte att etablera kontakter mellan regionens it-företag och studenterna genomfördes nyligen en exjobbsmässa vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå. Efter en kort introduktion av de exjobbsansvariga vid universitetet, fick varje företag hålla varsin kort presentation. Det gavs också exempel på tidigare examensarbeten och studenterna fick en inblick i företagens verksamheter. Skellefteå Digital Alliance, som samlar alla regionens it-företag) fanns också på plats för att presentera sin verksamhet.

Fika, mingel och nya kontakter

Exjobbsmässan avslutades med gemensam fika och mingel bland de montrar företagen satt upp i universitetets korridorer.

Många kontakter knöts under dagen och flera av företagen hade färdiga examensarbeten som väntade på att hitta just ”sina” studenter.

I juni kommer vi att få se resultaten då båda studentgrupperna presenterar sina arbeten.

De företag som deltog på mässan var Visma, Boliden, Tieto, Dataductus, Atea, Nuiteq och Explizit.