Hoppa till innehållet

Populär mässa för företag och studenter

Publicerad: 24 november 2017

Arbetsmarknadsmässan SKARV genomfördes för första gången i Skellefteå med lyckat resultat. Både studenter och företag var nöjda med mässan och att få möjlighet att knyta kontakt med varandra.

– Det kom mycket folk och det är roligt att studenter engagerar sig, så det känns positivt. Många studenter inte kunde komma på en gång och det var bra att det kom studenter vågvis under dagen, säger André Andersson, företagsansvarig på SKARV.

Mässan startade vid lunchtid med att de 13 företagen höll en fem minuters presentation vardera i Forumsalen för cirka 38 studenter.  Efteråt kunde studenter och företag mötas i olika montrar för att lära känna varandra bättre. En av dem som tagit chansen att attrahera studenter var Kim Salsbring från företaget Rejlers Sverige AB. Under dagen pratade han med flera studenter som verkade intresserade av att komma ut i arbetslivet.

– Vi har varit på liknande mässor tidigare och det är ett kanonbra sätt för oss att nå ut till studenterna och få en skarp koppling till dem. Vi möter dem inte så mycket i vardagen, så det är väldigt bra sätt för oss att komma ut och synas.

Moa Brännström går högskoleingenjör maskinteknik och hon var där med sina studiekamrater för att träffa företag.

– Det här är ett väldigt bra initiativ att genom en företagsmässa få lära känna företag. För mig börjar det även vara dags för exjobb, så det är väldigt lämpligt.