ministerbesök skellefteå
Ministern Helene Hellmark Knutsson träffar studenterna på högskoleingenjörsprogrammet i datorspelsutveckling. Från vänster Ludvig Riemertzon, Nicklas Hedlund och Emil Sundström. Foto: Kersti Bergkvist Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ministerbesök med fokus på datorspelsutveckling

Publicerad: 20 februari 2018

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, besökte på tisdagen Luleå tekniska universitet i Skellefteå. Mötet hade fokus på innovationer och samverkan kring datorspelsutveckling.

– Datorspelsutveckling är ett nytt område där vi tidigare exporterat mycket kunskap söderut. Nu ser vi en möjlighet att industrin kan växa lokalt och att vi kan behålla kompetensen här uppe, säger Robert Brännström, avdelningschef för datavetenskap vid Luleå tekniska universitet.

Helene Hellmark Knutsson fick möjlighet att träffa studenter från högskoleingenjörsprogrammet i datorspelsutveckling som tillsammans med den lokala spelindustrin genomfört utvecklingsprojekt.

– Besöket visar att vi har en verksamhet kopplat till samverkan och innovationer som är relevant att ta del av. Vi berättade även om den datorspelssatsning som är på väg att byggas upp i regionens kommuner och om Luleå tekniska universitets bidrag för att utveckla dataspelsinnovationer i norra Sverige, säger Robert Brännström.

Besöket skedde i samband med att regeringens nationella innovationsråd höll ett regionalt möte i Skellefteå för att diskutera hur den nationella innovationspolitiken kan utvecklas för att stärka Sveriges konkurrenskraft. På mötet deltog bland annat statsminister Stefan Löfven, närings- och innovationsminister Mikael Damberg, Västerbottens landshövding Magdalena Andersson och Luleå tekniska universitets prorektor Erik Höglund.