Information TB dec 2018
Lenita Hellmans berättar för studenter på tekniskt basår om sin resa från bageriarbetare på Åland till projekteringsledare på Fastec. Foto: Kersti Bergkvist. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Studenter på tekniskt basår inspirerades av ingenjörer

Publicerad: 13 december 2018

Universitetet bjöd studenter som läser tekniskt basår på julbord och information om ingenjörsyrket. Fyra yrkesverksamma ingenjörer inspirerade med berättelser om sina vägval gällande studier och arbete.

Studenterna på programmet tekniskt basår vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå fick höra Lenita Hellmans resa från vilsen bageriarbetare på Åland till projekteringsledare på Fastec. Maria Nilssons spännande väg från nyutexaminerad civilingenjör till platschef på GreenExergy.  Mehdi Nazari, om resan från Iran till Skellefteå och utbildningen högskoleingenjör i maskinteknik och därifrån till projektledare och produktutvecklare på Franke. Anton Grönberg, tidigare student på tekniskt basår, som via högskoleingenjörsutbildning i datorspelsutveckling nu fått en anställning på DataDuctus.

Den 5:e februari 2019 kommer samtliga studenter på tekniskt basår att bjudas in till en informationsdag på Luleå tekniska universitet (i Luleå) och få programinformation om de högskole- och civilingenjörsutbildningar universitetet erbjuder.