Välbesökt arbetsmarknadsmässa i Skellefteå

Publicerad: 26 november 2018

15 företag besökte arbetsmarknadsmässan SKARV på universitetsområdet i Skellefteå där de i första hand träffade studenter på högskoleingenjörsprogrammen. En projektgrupp med studenter stod bakom arrangemanget som blev väldigt uppskattat.

Mässan inleddes i en fullsatt sal med en presentation av sälj- och ledarskapskonsulten Peppe Ekmark på temat om hur studenterna ska få ut det bästa av sitt kommande arbetsliv. Sedan fick studenterna träffa företagen i deras respektive montrar och sannolikt knöts en del nya kontakter under dagen som kan leda till framtida jobb och exjobb.

– Mässan gick över förväntan och både företagen och studenterna tyckte det var ett bra arrangemang. Det är värdefullt att kunna ha den här mötesplatsen för studenter och arbetsgivare och förhoppningsvis tar en ny studentgrupp över och arrangerar SKARV även nästa år, säger Margarita Karlsson, projektledare för SKARV 2018 och student på högskoleingenjörsprogrammet i energiteknik vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå.