Teaterhögskolan
Jonas C Wahlström och Josefine Koskinen. Foto: Lars Andersson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ridån går upp för nya studenter

Publicerad: 26 augusti 2015

Hundratals sökte men bara åtta platser fanns till förfogande. I veckan anlände de nya studenterna till skådespelarprogrammet vid Luleå tekniska universitet.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse och det känns väldigt häftigt. Jag tycker även att det känns bra att flytta till Norrland. Mentalitet här skiljer sig från övriga Sverige och det tilltalar mig, säger Josefine Koskinen, bördig från Vasa i Finland och en av åtta nya studenter vid skådespelarutbildnigen.
Jonas C Wahlström har även han har fått en positiv bild av sin nya hemstad.

– Jag kommer ursprungligen från Stockholm och alla i min omgivning har pratat om att det är en så stor grej att flytta hit till Luleå och börja på utbildningen. Men nu när jag väl är här känns allt ovanligt vanligt och att jag hamnat på rätt plats.

Nära samarbete

Det nära sammarbetet med Norrbottensteatern är något som de båda ser som en stor fördel med utbildningen på Teaterhögskolan i Luleå.

– Det känns jättehäftigt. Lokalerna ligger ju bokstavligen vägg i vägg, säger Jonas C Wahlström som ser fram emot de kommande tre åren i Luleå.

– Jag vill ta tillvara på tiden och sträva efter att vara i nuet och inte forcera fram någonting.
Även Josefine Koskinen har högt ställda förväntningar på studietiden vid Luleå tekniska universitet.

– Jag förväntar mig att utvecklas som människa och skådespelare i den fria anda som jag upplever att de tog in oss på. Förhoppningsvis ges vi möjlighet att leka och experimentera mycket för då är jag övertygad om att det kommer hända mycket med mig både som person och skådespelare.

Övriga antagna till skådespelarprogrammet vid universitetet är: Nils Wetterholm, Adrian Nordin, Anna Nääv, Léonie Vincent, Hanna Nygårds samt Erik Hedberg