Hoppa till innehållet
LTU i Piteå
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Luleå tekniska universitet i Piteå

Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

Telefon
0911-726 00
Besöksadress
Kunskapsallén 12
Postadress
Box 744, 941 63 Piteå
Godsadress
Kunskapsallén 12, 941 63 Piteå

Erik Weissglas och Diana Carmona Velazquez
Kurs på Musikhögskolan blev starten på ett professionellt samarbete

På en kurs i studioteknik lärde gitarrläraren Erik Weissglas känna ljudteknikstudenten Diana Carmona Velazquez. Erik var så nöjd med Dianas insats att han inledde ett professionellt samarbete med henne.

Lina Dovner
Oljud är också ljud – studenter lär sig ljudkonst och design

På kursen ljudkonst och design får studenterna lära sig att gestalta och reflektera över sina visioner om ljud. Kursen avslutas med en ljudutställning på Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet. En av utställarna 2023 var Lina Dovner.

Niklas Sivelöv och Erik Westberg
Erik Westberg och Niklas Sivelöv uppmärksammade i Opus

Erik Westberg och Niklas Sivelöv, båda lärare på Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet, uppmärksammas i magasinets Opus lista över artister, tonsättare och organisationer som har utmärkt sig under år 2022.

Erik Westbergs Vokalensemble
Erik Westbergs Vokalensemble utforskar interaktiva teknologier

Erik Westbergs Vokalensemble har tilldelats medel om 982 000 kronor ur Stiftelserna J.C. Kempes och Seth M. Kempes minne för en period av tre år med start den 1 januari 2023.

Erik Weissglas
Lärare på Musikhögskolan jurymedlem i Kungliga Musikaliska Akademin

Erik Weissglas, universitetslektor och gitarrlärare på Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet, har utsetts till jurymedlem i Albin Hagströms minnesfond som förvaltas av Kungliga Musikaliska Akademin.

Orgeln
Forskningsprojekt: Att skapa musik på distansstyrda orglar

Dagens teknik gör det möjligt för musiker att spela på instrument och med musiker som befinner sig på andra sidan jordklotet. I ett konstnärligt forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet undersöks hur musiken och interaktionen mellan musiker påverkas av de nya tekniska möjligheterna.