Hoppa till innehållet
LTU i Piteå
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Luleå tekniska universitet i Piteå

Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle

Telefon
0911-726 00
Besöksadress
Kunskapsallén 12
Postadress
Box 744, 941 63 Piteå
Godsadress
Kunskapsallén 12, 941 63 Piteå

Hon tvekade hela vägen till finalen i Idol

Torsdagen den 8 november gästades Musikhögskolan i Piteå av Nike Sellmar, Årets alumn vid Luleå tekniska universitet och vinnare i Idol 2022. Hon berättade om sin upptäcktsresa i musiken och sin krokiga väg fram till sig själv. – Jag levde under många år med känslan av att vara korkad, att det enda jag kan är musik. Det var först på gymnasiet på Fryshuset som jag började få lite självförtroende.

Årets Alumn
Årets alumner 2023: Mattias Perjos och Nike Sellmar

Mattias Perjos har, efter sin examen vid Luleå tekniska universitet, haft en lång och framgångsrik karriär och arbetar nu med innovativa produkter som förbättrar människors livskvalitet – och räddar liv. Nike Sellmar tog hem segern i tv-programmet Idol 2022 och har sedan dess varit en framgångsrik ambassadör för Musikhögskolan i Piteå. Nu har de två forna studenterna utsetts till Årets alumner vid Luleå tekniska universitet.

La Calisto
Musikhögskolan gör barockopera i stumfilmsmiljö

Den 19 maj sätter Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet upp 1600-talsoperan La Calisto. Det är första gången Musikhögskolan gör en hel opera. I Musikhögskolans tappning är La Calisto en komedi om kärlek, lust och hämnd i 1920-talets filmindustri.

Köen
Välbesökt Midvinterfestival

Midvinterfestivalen ägde rum mellan den 14 och 19 februari och nnehöll totalt 22 akter inom alla de genrer som Musikhögskolan utbildar i.

Erik Weissglas och Diana Carmona Velazquez
Kurs på Musikhögskolan blev starten på ett professionellt samarbete

På en kurs i studioteknik lärde gitarrläraren Erik Weissglas känna ljudteknikstudenten Diana Carmona Velazquez. Erik var så nöjd med Dianas insats att han inledde ett professionellt samarbete med henne.

Lina Dovner
Oljud är också ljud – studenter lär sig ljudkonst och design

På kursen ljudkonst och design får studenterna lära sig att gestalta och reflektera över sina visioner om ljud. Kursen avslutas med en ljudutställning på Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet. En av utställarna 2023 var Lina Dovner.