Hoppa till innehållet

Musikhögskolan i Piteå 40 år

2018 fyller Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet i Piteå 40 år. Musikhögskolan som är en del av Luleå tekniska universitet har haft en spännande utveckling från starten 1978 till 2018. Det har varit år fyllda med nya utbildningar, givande samarbeten, fantastiska människor samt kulturell och konstnärlig utveckling.

Höstens program erbjuder därför en rad av riktigt spännande upplevelser med allt från orgelkonserter i Studio Acusticum till opera och föreläsningar om Spotify och musikhistoria. Upplevelser vi gärna vill dela med dig.

Varmt välkommen!

 

 

 

Musikhögskolan 40 år
Foto: Lars Andersson
Storslaget firande av Musikhögskolan

Stämningen var topp när firandet av Musikhögskolans 40-årsjubileum påbörjades under fredagskvällen. Särskilt inbjudna gäster från regionen, näringslivet och det omgivande samhället fick ta del av en jubileumskonsert med efterföljande middag.

Foto: Sanna Edström
Succéfestival avslutade jubileumshelg

Acusticum fylldes av kulturentusiaster under lördagen då Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet bjöd in allmänheten till festival. Studenter och anställda stod för underhållningen som pågick långt in på natten.

Foto: Mikael Sundkvist/P-town
Höstens jubileumsprogram

Under hösten, och särskilt under oktober samt november, anordnas en rad arrangemang för att fira Musikhögskolans 40 års-jubileum. Nedan hittar du det fullständiga programmet. Varmt välkommen!