Hoppa till innehållet

After Work: 30 högskolepoäng i tvivel

4 maj. 2023, 18:00
Luleå , Vetenskapens hus
Svenska
Gratis
Publicerad: 19 april 2023

Oavsett om vi har ett jobb att gå till eller ej så påverkas vi alla av hur samhällsekonomin är organiserad. Teaterhögskolan sätter upp en pjäs om arbetslivets etiska dilemman av Johan Sandström, professor i företagsekonomi.

Pjäsen är en bearbetning av den amerikanska pjäsen ”Waiting for Lefty” från 1935. I sin bearbetning har Johan Sandström hämtat inspiration från studenternas frågor på en kurs han tidigare höll som handlade om hållbart företagande, korruption och jämställdhet i arbetslivet.

– Även om pjäsen är gammal finns det många beröringspunkter mellan vår tid och 1930-talet. Till exempel är dess problematisering av vårt individuella ansvar och de otydliga gränserna mellan privat och offentligt relevanta än i dag, säger Johan Sandström. 

Han understryker att pjäsen riktar sig till alla. Oavsett var vi jobbar eller vad vi studerar så påverkas vi av samtidens kortsiktiga, prestationsorienterade arbetsliv.

Boka bord

Det finns möjlighet att köpa en tapastallrik och dryck innan föreställningen. Boka bord på 0920-680 68 (knappval 1) om du vill äta. Det går även att droppa in i mån av plats.