Hoppa till innehållet
Erik Weissglas
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Lärare på Musikhögskolan jurymedlem i Kungliga Musikaliska Akademin

Publicerad: 9 december 2022

Erik Weissglas, universitetslektor och gitarrlärare på Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet, har utsetts till jurymedlem i Albin Hagströms minnesfond som förvaltas av Kungliga Musikaliska Akademin.

Albin Hagströms stora stipendium om 100 000 kronor delas ut till unga och lovande gitarrister eller dragspelare inom jazz och rock som är högst 35 år gamla och svenska medborgare. Ur fonden delas det även ut ett barn- och ungdomsstipendium. Stipendierna har funnits sedan 1997. Albin Hagströms stora stipendium är det största svenska stipendium en ung gitarrist eller dragspelare kan få. 

– Det var bland annat. gitarristen Johan Norberg som rekommenderade att jag skulle ta över hans plats i juryn. Det känns både roligt och hedrande att få axla hans mantel och att få chansen att ge unga lovande musiker en liten skjuts i början av deras karriär, säger Erik Weissglas. 

– Mycket glädjande, men också ett helt naturligt steg, Erik är en av landets ledande gitarrister och han har också en central roll i flera av våra utbildningar, säger Stefan Östersjö, ämnesföreträdare för forskningsämnet musikalisk gestaltning på Musikhögskolan. 

 

Kontakt

Erik Weissglas, Universitetslektor, Utbildningsledare för programmet Gehörsbaserat musikskapande

Telefon: 0911-72657
Organisation: Musikalisk gestaltning, Musik medier och teater , Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle