Norra Sveriges kreativa nav

Beläget strax utanför Piteå centrum hittar du en av Sveriges absolut mest kreativa och spännande platser – Luleå tekniska universitet i Piteå, även kallat Musikhögskolan. Här finns alla kreativa näringar samlade under ett tak. Blivande musiker, ljudtekniker, dansare, lärare och journalister delar utrymme med det professionella näringslivet och Sveriges modernaste konserthus.

Aktiviteten pågår dygnet runt och oavsett vad du väljer att plugga kommer du att bli del av en större gemenskap. Samarbeten över programgränserna är vanliga. Ett exempel på det är det årliga Mello-spexet SMASK då hela universitetet i Piteå engageras i allt från tv-sändningar, radio och ljud till framförande av låtarna.

Här kan du göra och bli precis vad du vill. Det enda som sätter gränserna är din fantasi. De flesta studenterna bor på gångavstånd från universitetsområdet och då många är inflyttade från andra orter skapas snabbt nya vänskapsband och kontakter. Här är du aldrig ensam.

Dina lärare tillhör Sveriges absoluta toppskikt inom sina områden och finns tillgängliga för dig och dina frågor.

Så vad väntar du på?

Öppet för sen anmälan!