Hoppa till innehållet
Köen
Musikhögskolans kammarkör under ledning av Erik Westberg. Vid pianot James Jenkins. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Välbesökt Midvinterfestival

Publicerad: 13 mars 2023

Midvinterfestivalen ägde rum mellan den 14 och 19 februari
och nnehöll totalt 22 akter inom alla de genrer som Musikhögskolan utbildar i.

– Festivalen blev en rejäl manifestation för skaparkraften hos våra studenter, säger Petter Sundkvist professor inom musikalisk gestaltning.

Festivalen hade en salig blandning av akter och studenterna bjöd på konserter med jazz, rock, kammarmusik, spelmusik och kammarkör. En stor del av musiken var komponerad av studenterna. Det anordnades även en musiktävling där studenterna, efter att ha fått lyssna på ett kort avsnitt skulle klara av att identifiera verket, tonsätt­aren och årtalet som verket skrevs.

– Det var 800 verk att lära sig, från 1300-talet till idag. Studenterna var helt magnifika i tävlingen, säger Petter Sundkvist.

Mest välbesökt var lördagens konsert som hade inte mindre än 488 besökare. Då tolkade kompositionsstudenten Isak Lundberg tillsammans med en symfoniorkester bestående av 40 musiker moderna poplåtar.

– Jättekul att så många kom! Det var inte lika mycket folk på alla akter men vi är jättenöjda med festivalen. Däremot blev det lite tufft schema för en del studenter som var med på fem eller sex konserter, så vi får se om vi kortar ner festivalen nästa år, säger Petter Sundkvist.