Hoppa till innehållet
Foto: Katarina Karlsson
"Det här är ett väldigt tydligt direktiv från regeringen och därför är det också otroligt viktigt att vi tar vårt ansvar och följer det direktivet" säger Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor vid Luleå tekniska universitet. Foto: Katarina Karlsson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Beslut om distansundervisning för alla studenter

Publicerad: 18 mars 2020

Luleå tekniska universitet följer regeringens rekommendation om att att införa distansutbildning, med anledning av coronasjukdom covid-19 i Sverige. Det innebär att universitetet övergår till distansundervisning och platsoberoende examinationsformer från och med 18 mars.

– Direktivet från regeringen är väldigt tydligt och det är därför otroligt viktigt att vi tar vårt ansvar och följer det direktivet, säger Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor vid Luleå tekniska universitet.

Detta betyder att det inte sker någon undervisning eller examination i universitetets lokaler på någon av universitetets utbildningsorter från och med 18 mars 2020. Totalt berörs ca 15 500 studenter på universitets utbildningsorter Kiruna, Luleå, Piteå och Skellefteå. Universitetets lokaler är öppna som vanligt. Studenter rekommenderas dock att studera hemma när så är möjligt.

– Anledningen till beslutet är som vi alla vet att vi står inför en extraordinär situation i dag, en situation som vi aldrig varit med om förut. Nu måste vi alla hjälpa till att fördröja smittspridningen så att sjukvården klarar sitt uppdrag, säger Birgitta Bergvall-Kåreborn.

Verksamheten i övrigt fortsätter som vanligt på universitetet. Universitetet uppmanar alla anställda och studenter att följa UD:s och Folkhälsomyndighetens rekommendationer via deras webbplatser, samt att hålla sig uppdaterad på universitetets egen webb. Luleå tekniska universitets samordningsgrupp för corona har möten varje dag för uppdatering av information och eventuella åtgärder,  som personal och studenter kan ta del via universitetets webb.

Universitetet arbetar nu för fullt för att ställa om till distansundervisning och andra examinationsformer än salstentamen.

Birgitta Bergvall-Kåreborn

Birgitta Bergvall-Kåreborn, Rektor, professor

Telefon: 0920-491327
Organisation: Informationssystem, Universitetsledning, Verksamhetsstöd

Rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn om coronaviruset

Detta videoklipp har blockerats på grund av dina cookie-inställningar.
Acceptera marknadsföringscookies eller se videoklippet på Youtube.

Rektors blogg