Hoppa till innehållet

Ha en riktigt skön sommar!

Publicerad: 30 juni 2021

Tiden springer iväg och nu är det sista arbetsveckan för väldigt många. Jag vill önska er alla en riktigt skön sommar och en förhoppningsvis lång och avkopplande semester.

Den minskande smittspridningen i stora delar av Norrbotten och Västerbotten, tillsammans med de nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten, känns positiva inför den kommande ledigheten men även inför höstens studiestart. Men så länge kravet på fysisk distans gäller påverkar det vår verksamhet, speciellt undervisningen, och vi kommer därför att stegvis övergå till campusundervisning och fysiska möten. Med ökad närvaro av studenter behöver även personal finnas på plats i högre grad.

Ser fram emot att mötas

Jag ser därför verkligen fram emot att kunna träffa er alla fysiskt i olika möten, i korridoren eller fikarummet under hösten. Alla dessa små och oplanerade pratstunder är både trevliga och viktiga. Berättelser om vad man gjort under helgen, information från möten man deltagit i och återkoppling på tidigare diskussioner knyter oss närmare varandra och förenklar informationsspridningen.

Samtidigt har många Teamsmöten effektiviserat och förenklat arbetet, de har minskat resandet och därmed gjort det möjlig att träffas med betydligt kortare varsel. Det arbete som redan är påbörjat för att ta vara på våra lärdomar de senaste 18 månaderna kommer att fortsätta till hösten. Vi har redan justerat vissa riktlinjer och regelverk utifrån dessa lärdomar. Vem hade exempelvis kunnat tro att nätbaserade disputationer skulle fungera så bra som de har gjort, att hemarbete skulle uppskattas av så många medarbetare och att stora konferenser med betydande interaktion mellan deltagarna skulle fungera på distans.

Men nu är det som sagt dags för semester och att lägga arbetet åt sidan under några veckor. Glad sommar!

Hälsningar Birgitta

Toppbild rektors blogg

Taggar