20-årsjubilerande civilingenjörsutbildning firar

Publicerad: 7 mars 2008

Civilingenjörsprogrammet industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet fyller 20 år i år, något som firas med seminarier, föreläsningar, diskussioner och samtal.
Vad innehåller studierna, vilken typ av jobb väntar efter utbildningen och vad tycker egentligen nuvarande och före detta studenter om sin utbildning?
Dessa och fler frågor diskuteras under eftermiddagen den 13 mars – på plats finns bland annat ett antal före detta studenter och Scanias vd Leif Östling, som också är hedersdoktor vid LTU.

Leif Östling, hedersdoktor vid LTU och vd/koncernchef för Scania är en av dem som vet vad civilingenjörer betyder för en expansiv bransch. Hans föreläsning tar också avstamp i just detta, samhällets och det svenska näringslivets behov av välutbildade civilingenjörer, både i dag och i framtiden.

Under eftermiddagen deltar också ett antal av det så kallade I-programmets före detta studenter för att dela med sig av sina erfarenheter och funderingar – nu med erfarenheter från egna yrkeskarriärer. Bland de före detta studenterna återfinns Plannjas vd Anders Berg, Studentconsultings vice vd Niklas Jansson, Ericsons product marketing manager Jennie Carlsten, chefen för Telia Soneras avdelning order och leverans Jörgen Nilsson samt Scanias fältkvalitetsingenjör Maria Schönfeldt.

Representant för dagens I-programstudenter är Edith Waltré, I-sektionens ordförande.

Inbjudna till jubleumsaktiviteterna är förstås före detta studenter vid I-programmet, och arrangemanget vänder sig ocksp till LTU:s samtliga studenter, företagsrepresentanter och en intresserad allmänhet.

För detaljerat program och alla hålltider, se länk nedan.

Upplysningar: Projektledare Lena Goldkuhl, tel 0920-49  28 93, lena.goldkuhl@ltu.se eller universitetets pressansvariga Lena Edenbrink, tel. 0920-49 16 22, 070-679 16 22, lena.edenbrink@ltu.se