Åtta nya blivande skådespelare på plats i Luleå

Publicerad: 21 augusti 2007

Många känner sig manade, få är kallade.
I morgon onsdag anländer åtta nya studenter till Teaterhögskolan i Luleå, åtta personer som alla klarat av det nålsöga som ansökningsförfarandet utgör. Den äldste av de åtta är 27, de yngsta 24 och alla har redan tidigare gått olika teaterutbildningar.

Teaterhögskolan tar som bekant in åtta studenter vartannat år och i morgon onsdag anländer den nya kullen till lokalerna i Norra hamn. Fyra män och fyra kvinnor, varav en man från Färöarna och en kvinna från Norge.

Alla har de erfarenhet från olika teaterutbildningar och de har också haft mer ”civila” yrken, bland annat som personlig assistent och resemontör.

Onsdagen den 22 augusti mellan klockan 15.00 och 16.00 finns samtliga åtta studenter på plats i Teaterhögskolans lokaler i Norra hamn, beredda att svara på frågor och berätta mer om sin respektive bakgrund.

Välkomna!

Namnen på de nya teaterhögskolestudenterna är:

Klara Bendz (f. -81), Gustav Ekman Mellbin (f. -83), Kjartan Hansen (f. -82), Saskia Husberg (f. -81), Peter Jansson (f. -80), Linda Kunze (f. 83), Masaki Mochizuki (f. -81) och Vibeke Oskal (f. -81).

Upplysningar: Meit Levin, tel. 070-595 92 19, meit.levin@ltu.se eller universitetets pressansvariga Lena Edenbrink, tel. 0920-49 16 22, 070-679 16 22, lena.edenbrink@ltu.se