Christer Fuglesang besöker Luleå tekniska universitet

Publicerad: 12 december 2007

Sveriges förste och ende astronaut Christer Fuglesang besöker Luleå tekniska universitet torsdag den 13 december. Det är fjärde gången Fuglesang besöker Luleå och universitetet.

- Vi är väldigt glada att ha honom här, det här har han lovat mig redan innan han åkte på sin rymdfärd, säger Sverker Fredriksson, professor i  fysik på Luleå tekniska universitet och nära vän till Fuglesang.

Under sitt  besök kommer Christer Fuglesang att hålla en öppen föreläsning dit bland annat elever från Luleås gymnasieby är speciellt inbjudna.

Under fredagen besöker Christer Fuglesang Kiruna där han träffar elever från rymdgymnasiet, gruvan samt deltar i avslutningen av Linnéåret.

Tid och plats:
Tors 13 december, Aula Aurora, Luleå tekniska universitet.
Öppen föreläsning. Begränsat antal platser.

Upplysningar: Anita Byström, biträdande marknadschef, Luleå tekniska unversitet, 070 - 689 16 21, Åsa Svedjeholm, informatör, Luleåt tekniska universitet, 070 - 339 16 28.