Dags för avslutningsfestligheter

Publicerad: 12 maj 2006

Framtiden är här.
Den dag som nyss låg långt borta i fjärran närmar sig med stormsteg, om bara några veckor lämnar ytterligare en kull nyexaminerade studenter Luleå tekniska universitet för att söka sin framtid på den svenska arbetsmarknaden. För med en högskoleexamen i bagaget hoppas de flesta givetvis på att få jobb, helst inom den bransch de utbildat sig.
Luleå studentkår är först ut med sin avslutningshögtid.

Årets avslutningshögtid för studenter som tillhör Luleå studentkår och som antingen är på väg att eller redan har avslutat sina studier, är som vanligt uppdelad i två.
Båda hålls i morgon, lördagen den 13 maj.

Klockan 12.00 samlas lärarstudenterna i Aula Aurora och klockan 14.00 är det dags för studenter på de ekonomiska, samhälls- och beteendevetenskapliga utbildningarna.

Båda ceremonierna består av tal av prorektor Mikael Jonsson och Luleå studentkårs avgående ordförande Jennie Hägg, man delar ut pris till bästa lärare (ceremonin klockan 12.00) och Nordeas pris till bästa ekonomiuppsats (ceremonin klockan 14.00).
För första gången delas också den nya LTU-nålen ut till studenterna tillsammans med deras diplom.

Efter ceremonin samlas studenterna i Kårhuset tillsammans med vänner och anhöriga till en mottagning.

Upplysningar: Meit Levin, tel. 0920-49 16 25, 076-274 61 40, meit.levin@ltu.se eller universitetets pressansvariga Lena Edenbrink, tel. 0920-49 16 22, 070-679 16 22, lena.edenbrink@ltu.se