En dag på LTU

Publicerad: 2 november 2006

På tisdag är det dags – då intas Luleå tekniska universitet av inte mindre än 1.200 gymnasister, de flesta från tredje årskursen, och alla hemmahörande i Norrbottens kommuner.
Under en hel dag får eleverna möjlighet att stifta närmare bekantskap både med universitetets olika utbildningar men också med studenterna, lärarna och studentlivet i stort.

I samarbete med bland annat Luleå kommun och LKAB arrangerar Luleå tekniska universitet En dag på LTU . I tre av husen på campus Luleå pågår mängder med aktiviteter med start klockan halv tio.

I A-huset möter eleverna en skorpionrobot, ambient intelligence och studenter från andra delar av världen. I samma hus visas film, eleverna kan delta i en speltävling, lyssna på svenska studenter som varit utbytesstudenter, få veta mer om juridikstudier, lära sig hur man upptäcker falska mynt, se masker, skulpturer och mycket mer.

I D-huset kan de gästande gymnasisterna sjunga tillsammans med det livs levande Idol-bandet a lá Pite, mixa ljud och bild, lära sig hjärt- och lungräddning, göra en balansövning, titta in i en riktig bikupa och undersöka honungen i ett mikroskop.

I F-huset finns möjlighet att glida in i ett multitekrikrum, uppleva det senaste inom modern designteknik för produkt- och produktionsutveckling eller softa i en Formulabil eller fjärrstyrd rullstol. Här kan elevera också tävla i brobyggande och racingsimulator, göra glass med flytande kväve eller manipulera ljudupplevelser.

Eleverna är uppdelade i två grupper, dagen inleds med en samling i Aula Aurora, den första klockan 09.00 den andra en timme senare, klockan 10.00.

OBS! Särskilt parkeringstillstånd som gäller för parkering på särskildt markerade platser längs Regnbågsallén kan hämtas i Receptionen i B-huset.

Upplysningar: Susanne Ljunghager, tel. 0920-49 11 64, 070-620 16 25, susanne.ljunghager@ltu.se, Mia Oldenburg, tel. 0920-49 11 20, mia.oldenburg@ltu.se eller universitetets pressansvariga Lena Edenbrink, tel. 0920-49 16 22, 070-679 16 22, lena.edenbrink@ltu.se