Examenshögtid: Nybakade civilingenjörer fyrar av sin examen

Publicerad: 17 maj 2006

Teknologkårens examenshögtid – Av4ningen – hålls traditionsenligt i månaden maj, så också i år.
Nu på lördag den 20/5 är det dags för 214 studenter att ta emot sina diplom, den nya LTU-nålen och Teknlogkårens egen nål.
Tre ceremonier kommer att hållas i Aula Aurora, klockan 10.00, klockan 11.30 och klockan 13.00.
Totalt har cirka 800 anhöriga anmält att också de kommer att närvara vid högtiderna.

Att studentlivet nu är slut innebär självklart blandade känslor hos de nyutexaminerade ingenjörerna. Å ena sidan spänd förväntan, drömmar och förhoppningar om en framtid långt borta från teorier, klassrum och föreläsningar – å den andra en känsla av vemod. Under fyra, fem års studier hinner du knyta vänskaps- och relationsband som det inte bara är att klippa av så där i en handvändning.
Teknologkårens Av4ning är av tradition både en högtidlig och uppsluppen tillställning som börjar i Aula Aurora och avslutas med middag, baluns och utdelning av priset till Årets lärare, Marta-Lena Antti.

Dessa deltar i de tre olika ceremonierna:
10.00 Datateknik, elektroteknik, medieteknik, industriell design samt ergonomisk design och produktion
11.30 Maskinteknik, EEIGM, flygteknik, rymdteknik, teknisk fysik, MKM och projektingenjör
13.00 Industriell ekonomi, samhällsbyggnadsteknik, kemiteknik, väg och vatten, bergteknik samt arenorna.
Vid samtliga ceremonier deltar prorektor Mikael Jonsson och Teknologkårens avgående ordförande Mikaela Sundin som talare och för sångunderhållningen står Snapsakademien.

Till lördagskvällens bankett i Coop Arena är även de nyutexaminerade studenterna från Luleå studentkår inbjudna.

Medias representanter hälsas varmt välkomna till ceremonierna.
Särskilda pressplatser kommer att reserveras längst fram i Aula Aurora.

Upplysningar: Meit Levin, tel. 0920-49 20 99, 076-274 61 40, meit.levin@ltu.se eller universitetets pressansvariga Lena Edenbrink, tel. 0920-49 16 22, 070-679 16 22, lena.edenbrink@ltu.se