Fem fullspäckade dagar med fokus på entreprenörskap

Publicerad: 17 september 2008

Luleå tekniska universitet arbetar på en rad olika sätt för att kommersialisera de idéer och forskningsresultat som föds och tas fram av studenter och forskare. Genom att stärka den entreprenöriella kulturen vill LTU bidra till både regionens och nationens tillväxt och genom att integrera ett entreprenöriellt tänkande i våra utbildningar vill vi ge våra studenter fler valmöjligheter i sina framtida yrkesliv.
Under den årliga entreprenörsveckan står entreprenörskapets alla aspekter i fokus, här blandas föreläsningar med seminarier och underhållning med erfarenhetsutbyte.

Entreprenörsveckan 2008 pågår mellan den 22 och 26 september och som vanligt bjuder man på ett digert och omväxlande program.

Invigningen sker i STUK-baren i C-huset med start klockan 18.00 – invigningstalar gör Luleå tekniska universitets rektor Pia Sandvik Wiklund och underhållningen står Linnéa Bäcklund och Movits (Trackliste-aktuella) för.

Varje dag har sedan sitt eget tema – på tisdagen är det entreprenörskap i skolan och lärarutbildningen som är huvudtemat, och diskussionerna och föreläsningarna kommer exempelvis att handla om hur entreprenörskap kan ta sig uttryck inom förskolan, grundskolan, gymnasieskolan och lärarutbildningen.

Onsdagen – Idédagen -  är en dag som dels bjuder på minimässa för alla dem som vill skaffa värdefulla kontakter, dels bjuder på ett antal spännande föreläsare. Therese Albrechtson, som har tre egna företag, är en av dem, liksom Jens Spendrup som vet allt om hur det går till att bli rik på öl – han är vd och tredje generationens företagsledare i bryggeriet Spendrups AB. Under onsdagen delas det också ut ett antal stipendier – bland annat det så kallade Per Ludvigsson-stipendiet.

På torsdagen är det dags för LTU Innovation att stiga fram i ljuset – vad kan universitetet egentligen hjälpa till med när det gäller att kommersialisera studenters och anställdas affärsidéer och hur går det till? På torsdagskvällen är det också avstamp för årets upplaga av Venture Cup, en affärsplan-tävling där den slutliga vinstsumman är på 150.000 kronor.

Under fredagens Grand Finale i Centrumrestaurangen koras Årets avknoppning från LTU, studenterna bakom den flerfaldigt prisbelönta miljöbilen Baldos finns på plats och Trio Marzan bjuder på skön jazzmusik.

Hela programmet med hålltider och lokalangivelser finns på www.ltu.se/polopoly_fs/1.40616!entreprenorveckan_2008.pdf

Upplysningar: Jan Marcusson, tel. 070-259 30 75, Nils Svanljung, tel. 070-275 65 60 eller universitetets pressansvariga Lena Edenbrink, tel. 0920-49 16 22, 070-679 16 22 eller lena.edenbrink@ltu.se